Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Sådan søger du elevplads - Få en gratis guide her:

På erhvervsuddannelser skal du være under oplæring under dit uddannelsesforløb. Derfor skal du finde en virksomhed, der passer til dig, hvor du kan få en elevplads.

Det kan dog være en besværlig proces, bl.a. viser undersøgelser, at omkring 40% af de unge, der søger elevpladser, har problemer med at få en elevplads. Derfor vil vi i denne artikel besvare en række spørgsmål, som klæder dig på til når du skal søge din kommende elevplads.

Hvad er en elevplads?

Lad os starte med at definere, hvad en elevplads indebære. En elevplads er en erhvervsuddannelse, hvor du har mulighed for at få en masse praktisk erfaring gennem den virksomhed du er blevet ansat hos. Du lærer fx hvad det vil sige at være på en arbejdsplads, idet du vil få relevante arbejdsopgaver. På den måde får du ført teori ud i praksis, hvilket kan være med til at dygtiggøre dig yderligere indenfor en bestemt branche. Således er en elevplads en kombination af skoleperioder og praktik i en virksomhed. 

Hvad kan man bruge en elevplads til?

Elevpladser giver dig mulighed for at tilegne dig praktisk erhvervserfaring, som ikke er muligt at opnå gennem undervisning alene. Du kan fx arbejde som elev i en virksomhed indenfor finans-, handel- eller detailbranchen. Dette kan også styrke din kompetencer og gøre dig attraktiv ift. senere jobmuligheder.

Er det svært at få en elevplads?

Undersøgelser viser, at cirka 40% af de unge, som søger elevpladser, synes det er svært at få en elevplads. En af de største udfordringer er konkurrencen om elevpladser, men mange af de adspurgte påpeger også, at det kan være vanskeligt at skrive en god ansøgning eller vide, hvorvidt den pågældende arbejdsplads passer til dem.

Dog kan du forbedre dine chancer bl.a. ved at følge nedenstående tips til at finde en elevplads: 

  • Mød personligt op i virksomheden. I flere brancher kan dette være en fordel
  • Spørg om hjælp. Du kan henvende dig til familiemedlemmer, venner eller bekendte – måske de kender nogen, som kan hjælpe dig på vej mod en elevplads
  • Spørg din vejleder på erhvervsskolen. Typisk kender skolen branchen og kan guide dig til, hvorledes du skal gribe din søgning an
  • Skriv en fængende og motiveret ansøgning
  • Skriv et godt CV. Her kan du læse mere om, hvordan du skriver det gode CV

Du kan også benytte vores portal, Ungarbejde.dk, til at finde ledige elevpladser i adskillige brancher, fx:

  • Kontorelev eller kontor elevpladser
  • Butikselev eller butik elevpladser
  • Salgselev og mange andre typer elevpladser

Hvornår skal jeg søge elevplads?

Hvornår er det bedst at søge elevplads? En elevplads er en forudsætning for, at du kan starte på dit hovedforløb efter du har færdiggjort grundforløbet. Derfor kan det være fordelagtigt, at du starter med at søge elevpladser tidligt i dit uddannelsesforløb.

Du kan anvende vores hjemmeside, Ungarbejde.dk, til at finde ledige elevstillinger, men brug også dit netværks såsom familie, venner og bekendte, når du søger elevpladser.

Du behøves ikke tøve med at sende en ansøgning, hvis du har fundet den perfekte elevplads, selvom der kan være et stykke tid til, at ansøgningsfristen udløber. En tidlig ansøgning kan også øge sandsynligheden for at få en jobsamtale, hvorimod en ansøgning i sidste øjeblik kan resultere i, at den drukner sammen med alle de andre ansøgninger som virksomheden har modtaget. Således kan en tidlig ansøgning være med til at gøre en stor forskel.

Desuden kan det være en god ide at ringe til arbejdspladsen, hvis du er i tvivl om, hvorvidt stillingen er aktuel. Det kan ligeledes sende et positivt signal til arbejdsgiveren, da du viser tydelig interesse.

Nu er du klar til at søge en elevplads, så: