Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Ambulancebehandler

Brænder du for at hjælpe mennesker i nød? Så er ambulanceredder uddannelsen måske noget for dig!

I denne artikel vil vi kigge nærmere på, hvad ambulancebehandleruddannelsen indebærer, og hvad du kan forvente af jobbet.

Hvad er en ambulancebehandler?

En ambulancebehandler rykker ud og hjælper mennesker, som har brug for redning eller akut behandling. Ambulanceredderen vurderer bl.a. patientens tilstand, giver livreddende førstehjælp, kører ambulance, og kommunikerer med patienten, pårørende eller fagfolk, fx sygeplejersker og læger.

På ambulancebehandleruddannelsen lærer du at udføre redningsarbejde, og behandling af patienten på ulykkesstedet og i ambulancen. Desuden bliver du rustet til at transportere syge eller tilskadekomne mennesker effektivt og sikkert til hospitalet. I det næste afsnit, vil vi kigge nærmere på, hvad uddannelsen indebærer, og hvor lang tid det tager at blive ambulanceredder.

Se også:

Ambulanceredder uddannelse

Ambulancebehandleruddannelsen har en varighed på omkring 4 år og 7 måneder. På uddannelsen bliver du oplært til at vurdere patienternes tilstand, yde førstehjælp og give livsvigtig behandling på ulykkesstedet eller i ambulancen. Derfor skal du også læse anatomi og fysiologi under uddannelsesforløbet, hvor du tilegner dig viden om menneskekroppen og sygdomme. Derudover bliver du trænet i at møde patienter og pårørende på en respektfuld måde. Uddannelsen kan ligeledes give dig en robust psyke, idet du lærer at tænke hurtigt og holde hovedet koldt, når der sker ulykker. 

Ambulanceredderuddannelsen består af et grundforløb, som du tager på en erhvervsskole. Udover grundforløbet, bliver uddannelsen udgjort af et hovedforløb, der er en kombination af perioder på din læreplads og skolen. På skolen har du bl.a. følgende fag:

  • Psykologi
  • Biologi
  • Farmakologi
  • Beredskab
  • Kommunikation
  • Samfundslære

I perioden på lærepladsen møder du arbejdsopgaver, der hører til uddannelsen. Oplæringen er på en arbejdsplads, og du har ikke mulighed for at komme i skoleoplæring. Hvis du gerne vil lære mere om skoleoplæring – også kaldet skolepraktik – kan du læse mere her. Endeligt afslutter du ambulancebehandleruddannelsen med en svendeprøve.

Hvad kræver det at blive ambulancebehandler?

Ambulancebehandleruddannelsen har en række adgangskrav til grundforløbet. Desuden findes der ligeledes specifikke overgangskrav, der skal være opfyldt, inden du kan fortsætte på hovedforløbet.

Lad os starte med at se på grundforløbet:

Adgangskrav til grundforløbet

Du kan starte på grundforløbet, hvis du opfylder de følgende krav:

  • En bestået afgangseksamen fra folkeskolen eller en tilsvarende prøve.
  • Mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangseksamen i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.

Det er værd at nævne, at du skal være erklæret uddannelsesparat, hvis du ønsker at starte direkte efter 9. eller 10. klasse. 

Overgangskrav til hovedforløbet

Du skal have bestået følgende fag i løbet af dit grundforløb inden du starter med hovedforløbet:

  • Dansk på E-niveau
  • Naturfag på F-niveau
  • Psykologi på F-niveau

Desuden skal du have erhvervet dig et certifikat i nedenstående, som du bliver undervist i på grundforløbet:

  • Førstehjælp på erhvervsuddannelserne
  • Elementær brandbekæmpelse
  • Vejen som arbejdsplads

Inden hovedforløbet påbegyndes, skal du også have en uddannelsesaftale. Hertil bør det bemærkes, at nogle operatører kan stille krav til din højde og alder, hvis du vil ansættes som elev hos dem. Du kan læse mere om netop dette på operatørernes egne hjemmesider.

Elevløn

Du får udbetalt elevløn fra den dag din uddannelsesaftale er gældende, både i læreplads- og skoleperioderne. Din startløn som elev er typisk dobbelt så høj som SU for udeboende over 20 år, hvis du er under 25 år. Elevlønnen stiger mens du er under uddannelse. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan elevløn fungerer, kan du med fordel læse denne artikel.

Til allersidst vil vi se på, hvor meget du kan tjene som ambulancebehandler:

Hvor meget tjener man som ambulancebehandler?

Nedenstående tabel er vejledende og viser, hvor meget nyuddannede gennemsnitligt tjener pr. måned. Tallene er fra Danmarks Statistik og inkluderer pension, tillæg og værdi af personalegoder:

 

 

Privat

Kommune

Ambulancebehandler

 

34.186 kr.

Vagtcentralassistent - Falck

34.449 kr.

 

Vagtcentralmester - Falck

34.449 kr.

 

Falck leder

34.620 kr.

 

Redder

27.374 kr.

29.588 kr.

 

De typiske arbejdssteder for en ambulancebehandler er:

  • Regionale beredskaber
  • Private ambulancetjenester

En ambulancebehandler skal ligeledes have en autorisation. Den kan søges hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Vil du gerne have andre gode idéer til, hvad du kan uddanne dig til, så se her: