Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Drømmer du om at blive tatovør? Så læs med her

Sådan bliver du tatovør

Har du en passion for tatoveringer, og er du dygtig til at udtrykke dig kunstnerisk? Så kan et arbejde som tatovør være noget for dig! 

I denne artikel vil vi besvare en række spørgsmål, der kan give dig en bedre forståelse af, hvad en tatovør beskæftiger sig med til daglig, og hvordan du kan blive tatovør.

Lad os starte med at se nærmere på, hvad en tatovør arbejder med til hverdag. 

Hvad laver en tatovør?

En tatovør kan have adskillige arbejdsopgaver udover at tatovere kunder, fx:

  • Designe motiver
  • Rådgive og hjælpe kunder med at bestemme, hvilket motiv, der passer bedst til dem
  • Optegne og reparere motiver
  • Skjule ar og andre uønskede elementer på huden
  • Fjerne tatoveringer vha. laserteknik
  • Administration ift. virksomhedsdrift

I løbet af de seneste par år er der blevet introduceret yderligere regulativer inden for tatoveringsfaget, fx hvilke farver, der er tilladte, hvorfor tatovører også skal holde sig orienteret omkring lovgivning på dette område. 

Prøv også at se denne video, hvor Rasmus følger en tatovør på jobbet:

Hvordan bliver man tatovør?

Der findes ikke en officiel tatovøruddannelse, hvorfor du kan kalde dig tatovør, hvis du arbejder med at tatovere kunder til daglig. 

Dog er det normalt, at du er i lære hos en tatovør i 2-3 år før du starter din egen tatovør-shop. Det er heller ikke muligt at modtage en mesteruddannelse, hvilket betyder, at du selv skal kontakte en tatovør, og derigennem starte som ”føl”. 

Desuden kan du deltage i forskellige miljøer og online platforme, der omhandler tatoveringskunst. Derudover er det afgørende, at du er dygtig til at tegne. 

En tatovør skal ligeledes være i stand til at forholde sig tålmodig og rolig, idet dine tatoveringssessioner kan vare mange timer. Du kan med fordel øve dig på et tatoveringssæt før du begynder at tatovere kunder. Et tatoveringssæt kan typisk købes for omkring 5.000 – 10.000 kr. 

Det er værd at nævne, at du kan tage en række kurser og uddannelser i udlandet, der lærer dig tatoveringsteknikker og arbejdsmetoder. 

Hvad er fordelene ved at arbejde som tatovør?

Der kan være flere fordele ved at arbejde som tatovør, fx kan du opleve:

  • En øget grad af frihed: Mange tatovører værdsætter den frihed, der følger med erhvervet, idet du selv kan planlægge din kalender
  • En mulighed for at udfolde dine kreative evner: Tatovører finder deres måder at udtrykke sig på gennem deres tatoveringskunst – ligesom malere gør med malerier
  • Få lov til at arbejde med din hobby: Tatovører er ofte glade for at tegne, hvorfor deres passion smelter sammen med deres arbejde
  • At sprede glæde til andre mennesker: Endeligt kan et veludført tatoveringsarbejde gøre dine kunder glade

Hvordan kan man komme i praktik som tatovør?

Det kan være vanskeligt at komme i gang som tatovør, hvorfor det kan være en fordel at starte med et lærlingeforløb. Dog kan dette også være en udfordring, idet ikke alle tattoosaloner er interesseret i at oplære lærlinge. Desuden vil der typisk være kamp om pladserne, hvis der udbydes en lærlingeplads hos en tatovør. 

På trods af en tilsyneladende høj indgangsbarriere, så er det ikke umuligt at tilegne sig en lærlingeplads. Derfor er det vigtigt, at du er tålmodigt. Derudover skal du være opmærksomhed på, at du som regel ikke modtager løn i den første tid som lærling. 

Hvis du ønsker at finde en lærlingeplads, så kræver det at du kontakter adskillige tatovører og forhøre dig om, hvorvidt de er villige til at oplære dig. I den forbindelse kan du udarbejde en motiveret ansøgning, der giver din potentielle arbejdsgiver et fornuftigt ræsonnement, hvorfor de netop skal vælge dig som lærling. Du kan også sende tatovør-shoppen dit CV eller en portefølje, der fx indeholder tegninger, malerier eller andre typer af kunstværker, som du har kreeret. 

Hvad tjener en tatovør?

Det kan være vanskeligt at give et konkret svar på, hvad en tatovør tjener. Der er ligeledes stor forskel på, hvorvidt du er ansat som lærling, fastansat tatovør i en tatovør-shop eller arbejder som selvstændig. 

Ifølge vejledende tal, kan en tatovør tjene omkring 1000 kr. i timen, men det afhænger af tatoveringen og tatovørens erfaring. Du kan forvente at din løn stiger i takt med at du udvikler dine evner, og derigennem etablere dig et navn eller brand. 

Få god inspiration til andre uddannelser - prøv at se her: