Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Betalingsmetoder: Dankort, Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro

Har du allerede en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login
loading

Rekruttering af elever

Rekruttering af elever

Vi er i øjeblikket i et arbejdsmarked, hvor der er mangel på unge, der søger en elevplads - og virksomheder der søger elever. Det kan man godt argumentere for, at det passer fint sammen - hvis ikke det var fordi, at vi kommer til at mangle op imod 70.000 udlærte elever i 2025.

Og som konsekvens, så kan det gå hen at blive rigtig svært at finde faguddannet personale - det er det faktisk allerede i mange brancher. Se blot på hotel- og restaurationsbranchen. De er særdeles svært ved at rekruttere personale.

Der mangler så meget velkvalificeret personale, at man ikke kan servicere gæsterne i et omfang, og på en tilfredsstillende måde - at mange hoteller og restauranter mister værdifuld omsætning.

Hvorfor ansætte elever?

Der er mange gode grund til at ansætte en elev:

En elev kan for din virksomhed være med til at:

  • Skabe vækst og fremgang
  • Sikre, at der efter endt uddannelse bliver leveret en høj kvalitet, som der det som kunderne efterspørger generelt
  • Bidage med ny viden og inspiration
  • Skabe en mere dynamisk arbejdsplads
  • Give dig mulighed for at ansætte den færdiguddannede elev - før andre virksomheder ser denne mulighed. Et vigtigt tal at tænke på i den sammenhæng er, at cirka 60% af de elever, som bliver uddannet - bliver i den virksomhed, hvor gennemførte deres elevuddannelse. Du kan derfor opnå at få en faguddannet medarbejder, der kender til kulturen i din virksomhed, og så er alle pengene værd fra dag 1. I den sammenhæng sparer du også penge og tid på ikke at skulle ud og rekruttere en ny medarbejder - som måske er rigtig svær at finde
rekruttering af elever

Der er med andre ord tale om en rigtig god investering i fremtiden, når du ansætter en elev.

Hvordan ansætter man en elev?

Når du gerne vil ansætte en elev, så skal du blandt andet lave en uddannelsesaftale. Denne aftale skal både du og din elev underskrive.

Der skal også lægges en plan for eleven's oplæring. I den sammenhæng udvælges en oplæringsansvarlig, men også en uddannelsesansvarlig. Dette er med til at gøre, at din virksomhed kan blive godkendt som læreplads - hvis det ikke allerede er sket.

Vil du gerne vide mere om dette emne, så kan du klik på knappen nedenfor: