Privat-konto

Allerede har en konto ? Log ind nu

Priser

Dage 30
Pris 1.495,-

Prisen er eksklusiv moms

Udfyld

Allerede har en konto ? Log ind nu

Nulstil din adgangskode nedenfor

Tilbage til login

Der kan være mange grunde til, at du er jobsøgende. Måske går du og er arbejdsløs. Som jobsøgende, på nutidens jobmarker, er der nogle ting du bør vide, for at få bedst muligt udbytte af din jobsøgning.

Jeg søger job

Jobansøgninger foregår, i langt de fleste tilfælde elektronisk. Dette betyder, at du kommer til at tilbringe meget tid, foran din computer. For ikke at lukke dig helt inde så husk på, at lave andre ting, såsom at bruge tid sammen med venner og familie. Selvom det kan være svært, at gå arbejdsløs, må du ikke låse dig fuldstændigt inde, i jobsøgningen. Det er vigtigt at komme lidt ud og bruge tiden på andet og mere, end blot at søge arbejde. Ofte er det en stor hjælp, at komme lidt ud, i stedet for at begrave dig i jobsøgningsprocessen.

Din omgangskreds kan endda være det, der får dig i arbejde igen. Da der er stor efterspørgsel efter jobs, sker det ofte, at nogle stillinger end ikke når at blive slået op på nettet, inden de bliver besat. Her kan venner, familie eller bekendte komme behjælpelige. Måske har du bekendte, som kender til firmaer, som søger nye medarbejdere. På den måde kan du, ved hjælp af din omgangskreds, få foden indenfor hos en mulig arbejdsgiver.

Har du gået arbejdsløs længe, bliver du muligvis tilbudt jobsøgningskurser, i dit lokale jobcenter. Disse kurser kan være en hjælp, til at lave et godt CV eller kurser i jobsamtale. Det kan være en stor hjælp, at få gode råd til dit CV, men husk at være tro mod dig selv. I sidste ende er det dig, der skal have et job, og derfor skal dit CV også afspejle dig. Dette kan kurser i CV ikke altid hjælpe dig med, så hold fast i dig selv. For at blive indbudt til jobsamtale behøver dit CV ikke at være lige så awesome som Barney Stinson´s CV:

Går du arbejdsløs i en længere periode, er det en god idé, at holde dig opdateret på situationen, på arbejdsmarkedet. Sørg for at udvikle dig, så du hele tiden er klar til igen at komme ud på arbejdsmarkedet. Hold øje med hvad der rør sig i den branche, som interesserer dig. På den måde undgår du, at din personlige og faglige udvikling går i stå. 

Jobsene hænger ikke på træerne, og det kan være svært at finde et job. Derfor kan du risikere at skrive mange hundrede jobansøgninger, før du finder det rette job. Husk på, at en afvisning skal ikke ses som et nederlag, som får dig til at gå ned med flaget. Der findes helt sikkert et job, som blot ligger og venter på dig derude.

Her kan du læse mere om, hvad du kan blive, og udvide dine muligheder for at få job.

Let’s Connect!

JobAgent

Få en email, når der er nye jobs, der matcher dine ønsker.

Tilmeld JobAgent

Tilmeld nyhedsbrev

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev holder du dig hele tiden opdateret om de mest populære jobs. Samtidig er der også artikler og debatindlæg, hvor du vil blive introduceret til relevante nyheder.